Tot cautand pe net, am gasit zilele trecute foarte multe intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu, pe care vi le impartasesc si voua:
- Într-un pahar de apă caldă se pune 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Se bea pe parcursul mai multor zile, înainte de culcare. Alcalinizează organismul și ne ferește de boli.
- Nimic nu ajută mai bine la tratarea durerilor de gât decât clătirea cu soluţie de bicarbonat de sodiu (gargară) – 2 linguriţe la 1 pahar de apă caldă. Bicarbonatul de sodiu umezeşte mucoasa gâtului. Clătirile se fac de 5-6 ori pe zi.
- Contra guturaiului, soluţia de bicarbonat de sodiu se foloseşte sub formă de picături pentru nas. Dac vă curge nasul abundent, faceţi spălaturi nazale – picuraţi în nas câteva pipete de soluţie şi peste un minut curăţaţi nasul. Procedura se repetă de 2-3 ori pe zi.
- Contra conjunctivitei se spală ochii cu soluţie de bicarbonat de sodiu. Dar să ţineţi minte că nu se poate să folosiţi acelaşi tampon de vată de 2 ori.
- Ce bolnav de ulcer nu a apelat la bicarbonatul de sodiu ca să scape de dureri? Acesta neutralizează surplusul de acid din stomac. Iată de ce bicarbonatul a servit drept leac contra ulcerului mulţi ani. Dar folosirea lui prea des dă un efect invers: se măreşte cantitatea acidului secretat în stomac. Mai mult, la interacţiunea bicarbonatului cu acidul se degajă bioxid de carbon, care bombardează pereţii subţiaţi ai stomacului, ducând la alte ulceraţii. Este de dorit să utilizaţi bicarbonat de sodiu cât mai rar, doar când nu aveţi alte medicamente la dispoziţie.
- Bicarbonatul de sodiu se foloseşte în medicină ca substanţă antiaritmică. Un atac de cord se poate opri administrând 1/2 linguriţă de bicarbonat.
- Bicarbonatul ajută la hipertonie datorită faptului că activează eliminarea intensivă a lichidului şi sărurilor din organism şi scade tensiunea arterială. 1/2 linguriţă de bicarbonat consumată împreună cu medicamentele dă posibilitatea micşorării dozei acestora.
- Bicarbonatul de sodiu este un mijloc eficace contra răului de automobil. Este important să nu uitaţi să luaţi la drum praful de bicarbonat.
- Bicarbonatul de sodiu este mijlocul de prim ajutor în caz de traumatisme grave, cu pierdere mare de sânge, la intoxicaţii care sunt însoţite de vomă şi diaree, la febră îndelungată cu transpiraţie abundentă. Pentru restabilirea pierderii lichidului din organism, se prepară soluţie de bicarbonat de sodiu şi sare. Reţeta este simplă: 1/2 linguriţă de bicarbonat şi 1 linguriţă de sare la 1 litru de apă fierbinte. Se bea câte 1 lingură la fiecare 5 minute.
- Au nevoie de bicarbonat de sodiu şi bolnavii cu panariţiu (puroi la deget). Începeţi tratamentul imediat ce simţiţi o durere pulsantă. Pregătiţi o soluţie de 2 linguri de bicarbonat la 1/2 litru de apă fierbinte, în care ţineţi degetul timp de 20 minute. Repetaţi procedura de 3 ori pe zi şi infecţia va dispărea repede.
- Clătirea cavitaţii bucale cu bicarbonat de sodiu ajută contra durerilor de dinţi. Este deosebit de eficace contra inflamării periostului. Clătiţi gura de 5-6 ori pe zi. Astfel puteţi evita intervenţia chirurgicală.
- Bicarbonatul de sodiu este şi o substanţă cosmetică. Daţi săpunul prin răzătoare şi amestecaţi-l cu bicarbonat. Spălaţi faţa cu un tampon de vată muiat în amestec, de 2 ori pe săptămână. Curăţă pielea de acnee şi de celulele moarte, deschizând porii.
- Bicarbonatul poate înlocui pasta de dinţi, pentru albire. Muiaţi un tampon de vată în bicarbonat de sodiu şi ştergeţi dinţii până ce petele galbene vor dispărea. Rezultatul se vede chiar şi după o singură spălare.
- Bicarbonatul de sodiu nu opreşte eliminarea transpiraţiei, dar neutralizează acizii ei. După cum se ştie, în unii acizi din sudoare se dezvolta bacterii care dau transpiraţiei un miros neplăcut. Înainte de antrenamentele sportive este bine să ştergeţi regiunea axilară cu un tampon de vată muiat în soluţie de bicarbonat de sodiu şi mirosul neplăcut nu va mai apărea toată ziua.
- Soluţia de bicarbonat de sodiu preparată din 1/2 linguriţă la 1 pahar de apă ne va ajuta să ne tratăm de înţepăturile insectelor. Dacă ungem locul înţepat de câteva ori pe zi, inflamaţia dispare. Mai mult, bicarbonatul nu dă voie microbilor să pătrundă în rană.
- După o zi de lucru, putem trata picioarele obosite şi umflate cu o soluţie din 10 litri de apă şi 5 linguri de bicarbonat de sodiu. După 15 minute de odihnă plăcută, cu picioarele în soluţia caldă, veţi putea dansa toată noaptea.
- 90% din bacterii şi pesticide rămân pe legumele şi fructele spălate cu apă de la robinet. Dacă în apă se adaugă bicarbonat de sodiu sau suc de lămâie, legumele şi fructele se spală mult mai bine.
- Daca aveţi negi, trebuie să-i ungeţi cu pastă din bicarbonat cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi şi să aplicaţi un pansament.
- Pentru guşa adenomatoasă e bine să mestecaţi pâine de secară astfel ca ea să fie bine înmuiată cu salivă. Se face din ea o turtiţă, se presară cu bicarbonat de sodiu, se pune pe gât şi se pansează. Se bea infuzie din boabe de boz tufar -1 linguriţă de boabe la un pahar de apă fierbinte. Se bea câte 1/3 pahar de 3 ori pe zi. Se urmează tratamentul până când se obţine rezultatul dorit. Din boabe de boz se poate fierbe dulceaţă şi se poate folosi la tratament.
- Pentru pinten osos: la 3 litri de apă călduţă se pun 500 g de bicarbonat de sodiu. Se „opăresc” picioarele, turnând apă fierbinte de câteva ori, timp de 30 minute. Apoi se pun picioarele pe un rolator de lemn cu spini şi se rotesc rolele acestuia cu piciorul, schimbând picioarele din timp în timp. Se repetă la 2-3 zile.
- Contra radiculitei şi bolilor articulaţiilor: într-o cană de apă fierbinte se dizolvă o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Se înmoaie în această soluţie un şerveţel de bumbac de mărimea locului bolnav şi se scurge puţin. O parte a şerveţelului se săpuneşte cu săpun de rufe şi se stropeşte cu petrol lampant (gaz). Locul bolnav se unge cu grăsime şi se acoperă cu şerveţelul. Se pansează cu o basma de lână şi se înveleşte cald. Se stă aşa cât se poate de mult. Se repetă de câteva ori, în funcţie de starea bolnavului.
- Pentru femei: la două căni de apă călduţă (500 ml) se adaugă o linguriţă bicarbonat de sodiu, cu care se fac spălaturi vaginale (cu irigator special), o dată pe săptămână. Evitaţi astfel dezvoltarea candidozei vaginale care, netratată şi cronicizată, duce la sterilitate şi la cancer genital.
Vrei să verifici? Dacă testul Papanicolau ţi-a ieşit prost (gradul II sau III), fă spălaturi cu bicarbonat de sodiu timp de o săptămână şi repetă testul. Rezultatul va fi spectaculos. Aceeaşi metodă poate fi aplicată şi pentru cancerul de colon (spălaturi cu irigatorul, cu soluţie de bicarbonat de sodiu).