miercuri, 6 februarie 2013

Spaghete cu sos de carnati


Va prezint o retetea foarte apreciata de sotul meu: spaghete cu sos de carnati.

In principiu puteti folosi orice fel de paste.

Pentru 2 portii avem nevoie de:

250 g paste, spaghete in acest caz
4 carnati tip cabanos sau oltenesti
2 linguri pasta de tomate
250 ml apa
piper, oregano, busuioc

Intr-o oala marisoara punem apa cu sare, iar cand apa clocoteste adaugam spaghetele si le fierbem la foc mediu conform instructiunilor de pe ambalaj, sau dupa placul fiecaruia (al dente sau moi).

Taiem feliute carnatii si ii punem la rumenit intr-o tigaie teflonata. Putem folosi foarte putin ulei, avand in vedere ca se va lasa ceva grasime de la carnati.



Cand carnatii s-au rumenit, adaugam pasta de tomate dizolvata in 250 ml apa si lasam focul la minim, pentru ca sosul va incepe sa fiarba si sa stropeasca. Lasam sa fiarba putin bulionul, cam 5 minute.


Apoi adaugam piper macinat, oregano si busuioc dupa gust. Va sfatuiesc sa nu mai adaugati sare, deoarece carnatii sunt suficient de sarati.

Amestecam, mai lasam cateva momente si sosul este gata.


Cand pastele sunt fierte, le punem intr-o strecuratoare si le lasam putin la scurs. Desi se practica metoda limpezirii pastelor cu apa rece, se pare ca specialistii recomanda ca acest lucru sa nu se faca. Puteti pune 1-2 lingurite cu ulei peste paste si sa se amestecati usor.

Peste paste se toarna sosul si ... sa aveti pofta!






3 comentarii:

  1. Mi-ai dat o idee buna pentru masa din seara asta!! Foarte usor de pregatit si gustos!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur mult! Sa imi scrii cum au iesit si daca ti-au placut!

    RăspundețiȘtergere