Pentru 2 portii generoase avem nevoie de:
500g ficatei de pui;
200g bacon/costita;
3 buc ceapa;
100 ml
vin rosu;
100 ml ulei;
sare, piper si busuioc uscat - dupa gust.
Ficateii
de pui se spala, se taie bucati mai mici si se scurg de apa.
Pregatim si restul ingredientelor
Incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam ficateii, prajim cam 2-3 min, pana isi schimba
culoarea
Adaugam vinul rosu si lasam sa fiarba la foc mic, in sos de vin pana se
evapora tot lichidul si ficateii incep sa se rumeneasca usor.
Eu am folosit vin de tara si de-asta la final ceapa a avut o culoare mai ciudata...
Adaugam costita taiata bucati, amestecam usor si lasam sa se rumeneasca impreuna, dar nu pana se prajesc prea tare ficateii, ca sa nu
ii uscam.
Apoi adaugam ceapa tocata (nu foarte fin), amestecam si lasam pe foc sa se caleasca usor si ceapa.
Cand ceapa s-a calit si este usor sticloasa, se potriveste preparatul de sare, piper si busuioc, dupa gust. Mai lasam cateva secunde pe foc.
Asta este tot! Se poate servi de minune si cu mamaliguta calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu