vineri, 13 iulie 2012

Biscuiti cu gem de caise


Niste biscuiti foarte draguti - seamana mult cu cei din comert, dar cu mult mai putin zahar - ce se fac rapid (maxim 1 ora)

Pentru 3 farfurii intinse pline cu biscuiti avem nevoie de:
300 g unt
120 g zahar pudra
3 albusuri ou
480 g faina
1 1/2 fiole esenta de vanilie (sau 2-3 linguri cu esenta)
circa 150 g gem de caise

Mixam intr-un bol incapator untul cu zaharul pudra.

Pana avem o compozitie omogena, cand adaugam si albusurile de ou.

Mixam in continuare si apoi adaugam esenta de vanilie si faina. In acest moment ar fii bine sa inlocuim paletele la mixer cu cele speciale pentru aluat.

Ne oprim cand toate ingredientele sunt fain-frumos incorporate si avem un aluat destul de moale.

In acest moment incingem cuptorul si tapetam cu hartie de copt o tava.
Ne folosim de un pos cu un dui mai mare, sau, in lipsa acestora, cu o punga rezistenta, taiata la un colt.
Incepem sa formam floricele, dupa pricepere si rabdare.

Cu degetul facem o adancitura in mijloc, unde vom pune gemul de caise.

Formam biscuiti in toata tava, cu un spatiu mic intre ei. Apoi adaugam putin gem de caise in adancitura fiecarui biscuit.

Introducem tava in cuptorul preincalzit, la temperatura medie, pentru 10-15 minute, sau pana cand biscuitii se rumenesc usor pe margine.

Cum spuneam, din cantitatile mentionate la inceput, ies 3 farfurii pline cu biscuiti.



Nu sunt prea dulci, perfecti mai ales pentru copii.
Sper sa va placa! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu