joi, 12 iulie 2012

Chiftele din dovlecei si branza


Daca tot este sezonul dovleceilor si de la piata ii luam aproape pe gratis, musai sa incercam si aceasta combinatie de chiftelute!

Avem nevoie de:
4 dovlecei
3 linguri faina
3 oua
100 g telemea (de vaca, de oaie - cum va place)
cateva fire de marar
cateva fire de patrunjel
ulei pentru prajit
sare, piper - dupa gust

Asa.. sa purcedem :)

Spalam dovleceii, ii curatam si ii dam pe razatoarea mare.


Presaram putin sare peste ei si ii lasam 10-15 minute, sa iasa apa din ei.

Intre timp pregatim celelalte ingrediente: radem pe razatoarea mica branza, tocam mararul si patrunjelul.

Stoarcem dovleceii in mana, cat putem de bine


Apoi adaugam ouale batute


Faina (3 linguri cu varf)



Amestecam pana la omogenizare si continuam sa adaugam branza rasa


Apoi mararul, patrunjelul, sarea si piperul. Eu la momentul pregatirii nu am avut marar, asa ca am pus cantitate dubla de patrunjel. Atentie la cantitatea de sare pe care o adaugati, sa aveti in vedere si cat de sarata este branza folosita!!


Amestecam totul bine si punem uleiul la incins.
Avand in vedere ca iese o compozitie destul de moale, ne vom folosi de o lingurita pentru a turna compozitia la prajit.


In acest moment trebuie sa stati pe langa tigaie, pentru ca se fac foarte repede.
Lasati sa se rumeneasca usor pe fiecare parte.


Le scoateti pe un prosop de hartie absorbanta.

Din aceasta cantitate iese un castron maricel de chiftele. Acestea sunt bune si calde, dar recomandarea mea este sa le serviti reci, alaturi de legume proaspete.




Sa aveti pofta! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu