sâmbătă, 13 aprilie 2013

Pasca impletita





Pentru ca Sarbatorile Pascale se apropie cu pasi repezi, va prezint o pasca impletita cu branza pe care am facut-o Pastele trecut si care familiei mele ii este tare draga!

Am combinat doua retete si a rezultat o pascuta delicioasa.

Mai jos aveti cantitatile pentru o forma pentru blatul de tort (cca 26 cm diametru) cu inel detasabil.

Pentru ALUAT avem nevoie de:
2 oua
50 g drojdie proaspata
100 g unt
100 g zahar
un praf de sare
200 ml lapte
2 pahare faina
Pentru UNS DEASUPRA:
1 galbenus de ou
30 ml lapte
miere (dupa coacere)
 - toate ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei -

Se topeste untul intr-o craticioara, la foc mic. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine.
Intr-un bol incapator se bat ouale, apoi se adauga drojdia si sarea. Se amesteca bine, sa nu existe cocoloase.
Se adauga amestecul din unt si zahar, se omogenizeaza compozitia. Adaugam si laptele si amestecam bine, apoi si faina si framantam un aluat moale, pana nu se mai lipeste de maini.

Imagini de la prepararea aluatului puteti vizualiza la reteta de cornuri pufoase cu gem (este acelasi aluat), adica aici http://bucataria-aneimaria.blogspot.ro/2012/02/cornuri-pufoase-cu-gem.html .

Aluatul rezultat il impartim in 2 parti egale.
Intr-o forma de blat de tort unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt

Punem o parte de aluat si cu degetele o intindem ca sa acoperim toata tava

Din cea de-a doua parte de aluat realizam doua-trei rulouri cam de grosimea unei grisine si foarte lungi, pe care le impletim si le asezam pe marginea tavii
Lasam tava cu aluatul la un loc caldut, sa creasca putin, cam 30-45 min.

Intre timp preparam UMPLUTURA, pentru care avem nevoie de:
300 g branza dulce
1 plic zahar vanilinat
2 fiole esenta rom
10 g gris
25 g faina
2 oua
100 g stafide
zahar, dupa gust (sa aveti in vedere ca si aluatul este dulce)

Stafidele, care au fost puse la hidratat in apa cu putina esenta de rom, se scurg
Intr-un bol punem branza dulce, zaharul tos si cel vanilinat, esenta de rom, stafidele, ouale si amestecam cu un tel. (eu am facut cantitate dubla, de aceea in fotografie apar 4 oua)
Apoi adaugam 10g gris si 25 g faina si omogenizam bine.
Dupa ce aluatul a crescut, turnam in mijloc umplutura si ungem impletitura de aluat cu amestecul de galbenus + lapte.
Pasca se coace in cuptorul preincalzit 45-50 de minute la foc mic spre mediu. Sa o mai verificati din cand in cand, pentru ca fiecare cuptor este diferit. Faceti testul cu scobitoarea.
Dupa ce o scoateti din cuptor ungeti aluatul cu miere
Optional, dupa ce ati uns cu miere, mai puteti unge cu putin zahar umed (2 linguri zahar+1 lingura apa).
 Va rezulta o pasca mai rumenita, cam ca un cozonac.

Sa o savurati cu placere, alaturi de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu