vineri, 18 martie 2016

Chiftele din soia si cartofi (de post)

 

 
Aceste chiftelute din soia si cartofi au trei calitati: sunt foarte gustoase, sunt rapid de facut si sunt de post.
 
Avem nevoie de:

soia granule - o punga de 150 g (sa cumparati soia nemodificata genetic)
cartofi - 4 bucati mai mari
morcov - 1 bucata
marar - 1 legatura
usturoi - 4-5 catei mari sau o capatana mica
apa - 2 linguri
ulei - 2 linguri
faina - circa 4 linguri cu varf
sare, piper, boia dulce/iute - dupa gust
ulei pentru prajit

In prima faza punem granulele de soia la fiert, cam 10-15 minute din momentul in care clocoteste apa. Apoi le strecuram de apa si le presam, pentru a elimina apa.
Cartofii si morcovul se dau pe razatoarea mica si se scurg de tot sucul, mai ales cartofii.

Intr-un bol incapator punem soia, cartofii si morcovul scurse foarte bine, faina, usturoiul tocat foarte mic sau batut, mararul tocat si lingurile cu apa si cu ulei. Se amesteca toate pana compozitia devine omogena. In cazul in care mai este nevoie, mai adaugati faina.
Cu mana umezita, se formeaza chiftele rotunde.

Care apoi se prajesc in ulei incins.


Trebuie sa fiti tot timpul langa tigaie, deoarece se rumenesc foarte repede.
Chiftelele se scot intr-un vas, pe prosop de hartie.



Si se servesc cu mare pofta! :)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu