luni, 7 ianuarie 2013

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie


Aceasta prajitura este mai mult inventata, pentru ca mai aveam cateva piscoturi ramase de la tiramisu pe care l-am facut de Revelion, dar si pentru ca i-am promis Simonei ca am sa postez crema de vanilie, care este perfecta pentru cremsmit, pentru prajituri cu foi sau pentru umplut cornuri, nuci, etc.

Pentru crema de vanilie avem nevoie de:

500 ml  lapte
100 g zahar
4 galbenusuri
50 g faina
1 plic zahar vanilinat
1 fiola/lingura esenta vanilie.

Pentru aceasta prajitura mai avem nevoie de piscoturi, 1 portocala, 1 kiwi si 1 clementina, sau ce alte fructe preferam.

Bun, sa incepem sa preparam crema.

Cam 350 ml lapte se pun intr-o craticioara, la foc mic.


Pana ce acest lapte ajunge la punctul de fierbere, punem intr-un bol restul de lapte, galbenusurile, zaharul tos, zaharul vanilinat, faina si esenta de vanilie.

Cu un tel omogenizam bine compozitia. Peste laptele care fierbe adaugam aceasta compozitie, amestecand bine cu telul.

Amestecam continuu, la foc mic, pana crema se ingroasa, cam de consistenta cremei de cremsnit. Crema se ingroasa destul de repede, in maxim 5 minute.

Aceasta este crema, pe care o puteti folosi la multe prajituri.
Sa revenim la prajitura cu piscoturi.
Cat timp crema se mai racoreste, tapetam o forma mica de cozonac cu folie alimentara

Curatam si taiem rondele subtiri portocala

Si incepem sa montam prajitura.

Asezam 3 felii de portocala (cele mai frumoase) pe fundul tavii

Peste care adaugam un strat de crema, care sa le acopere. Pe lateralele tavii se pot aseza felii de portocala sau alte fructe preferate.

Peste stratul de crema asezam piscoturi

Pe care le acoperim cu crema, apoi iarasi piscoturi si la final iarasi crema.

Acoperim tava cu folie alimentara si dam la rece, preferabil peste noapte. Eu am lasat-o numai 4 ore si nu a fost suficient, adica piscoturile nu erau patrunse cu suficienta crema.

Cand vreti sa o serviti, descoperiti de folia alimentara de deasupra, asezati un platou peste tava si rasturnati rapid. Apoi inlaturati si folia care a fost sub prajitura si ... voila, ceva nu foarte pretentios, dar frumos si bun. Decorati in jur cu fructe, pentru un aspect mai vesel.





 Atentie cand o taiati, ca este destul de dificil.. are tendinta de a se imprastia :)



Tot cu acest timp de crema am umplut, cu alta ocazie, niste coji de nuci. Si au iesit DEMENTIALE!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu