miercuri, 4 mai 2016

Tort din scuteceTortul din scutece este o surpriza ce poate fi facuta unui bebe si poate fi oferit cu diferite ocazii: shower-party, cand vine acasa de la spital, la botez, etc. Tortul contine preponderent scutece de unica folosita, sau, daca preferati, scutece refolosibile, dar si diverse produse de igiena pentru cel mic (lotiune de corp, sampon, gel de dus, crema pentru fundulet, servetele pentru fundulet, biberon, suzeta, bavetica, ciorapei, paturici, etc) si musai o jucarie. Imaginatie sa ai, deoarece in acest tort poti pune cam orice tine de copii mici.

Inainte de a incepe activitatea, se dezinfecteaza masa de lucru si se spala bine mainile. De asemenea, produsele care vor "impodobi" tortul, se vor dezinfecta cu spirt. Sa nu uitam ca aceste produse vor ajunge in contact cu pielea unui bebelus, asadar este necesar sa fim foarte atenti.

Tortul din imagine a fost facut pentru bebe Darius, din:
- aproximativ 40 buc scutece de unica folosinta,
- 3 m funda albastra cu latimea de 3 cm;
- elastice de bani (noi);
- 1 jucarie (cub zornaitor) pentru bebe;
- piepten si perie;
- sosete (umplute cu servetele, pentru efect);
- lotiune corp;
- castronel si lingurita.


Modalitatea de "asamblare" a tortului este foarte simpla:


Se ruleaza fiecare scutec si se prinde cu elastic pentru bani (elasticele sa fie noi, nu refolosite!)


Apoi se formeaza doua "blaturi" de tort, unul mai mare in diametru si celalalt mai mic. Fiecare se va prinde de jur imprejur cu elastic de bani sau cu o funda.

Este necesar ca tortul sa fie asamblat pe un suport care sa il sustina (un suport din carton imbracat in hartie de impachetat cadouri, un platou din material plastic, etc).

Asezam blatul mai mic peste blatul mai mare si incepem sa ornam cu obiectele/produsele pentru bebelus.Apoi legam fiecare blat cu o alta funda, aranjam pe ici pe colo si .... voila! cadoul este pregatit.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu