miercuri, 1 iunie 2016

Cosulete din ciocolata cu crema mascarpone si fructe

Aceste cosulete din ciocolata sunt de mare efect si, desi realizarea lor este migaloasa, merita incercate!

Ingrediente:
200 g ciocolata neagra + 4 forme pentru briose din silicon
200 g crema mascarpone
10 pliculete Green Sugar
coaja rasa de lamaie, portocala (optional)
esenta de vanilie, portocala - dupa preferinta
100 g fructe - dupa preferinta


Pentru 4 cosulete avem nevoie de 200 g ciocolata amara, care se rupe bucatele si se topeste la bain-marie. Mai sunt necesare si 4 forme de silicon pentru briose.


Este necesar sa amestecati cu o spatula bucatile de ciocolata, pana aceasta se topeste complet.
Cu o pensula se ung formele pentru briose, in strat subtire.
Apoi formele se pun in frigider pentru 15-20 min, apoi se scot, se ung cu un nou strat de ciocolata, se dau frigider si procedura se repeta inca o data, in total de 3 ori.
Dupa a treia aplicare, formele se lasa la frigider 2-3 ore sau, daca va grabiti, se lasa in congelator 30 min si apoi in frigider pana la umplerea cu crema.

Pentru crema am folosit 200 g mascarpone si 10 pliculete Green Sugar, pe care le-am mixat impreuna pana s-au dizolvat cristalele de zahar. Dupa preferinta, puteti adauga coaja rasa de lamaie sau portocala si esentele preferate.


Se scot formele pentru briose din frigider si se desprind cosuletele cu mare grija, pentru a nu le rupe.
Apoi trebuiesc umplute cu crema de mascarpone, folosind de un pos sau multa imaginatie. :)
Urmeaza decorarea cu fructe.









Si, gata! Ati preparat un desert spectaculos, cu putin zahar (provenit din ciocolata), crema fiind indulcita cu Green Sugar, despre care gasiti mai multe informatii aici: www.greensugar.ro
Cu aceasta reteta particip la Campania Anuala Green Sugar 2016!   #greensugarblogger #greensugar




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu