miercuri, 3 august 2016

Ciulama cu ciuperci si smantana



Pentru o delicioasa ciulama cu ciuperci si smantana avem nevoie de:

800-1000 gr ciuperci champignon
400gr smantana
2 linguri de ulei

3 linguri cu varf de faina
2 cepe micute

4 catei de usturoi
1 1/2 pahar cu apa

marar

Ciupercile se curata sau se spala (eu le-am spalat), se taie in felii (daca sunt mai mici) sau cuburi (daca sunt mai mari) si se lasa deoparte.



Intr-o cratita in care am incins uleiul se pune la calit usturoiul taiat felii.


Dupa cateva momente, cand deja se simte mirosul de usturoi, se adauga ceapa tocata si se lasa impreuna la calit, amestecand des.

Cand ceapa devine sticloasa, se adauga 1/2 pahar cu apa (calduta) si ciupercile taiate.

Se lasa la foc mic pana ciupercile trec de la etapa in care lasa apa, la rumenit, amestecand ocazional.


Intre timp pregatim sosul cu smantana. Am amestecat smantana cu faina foarte bine, ca sa nu formeze cocoloase, apoi am desfacut compozitia cu 1 pahar apa, adaugat putin cate putin. Am luat cateva linguri de sos din cratita cu ciuperci si am adaugat acestei compozitii.


Se adauga sare si piper si, cand consideram ca ciupercile sunt suficient de rumene, adauga sosul in cratita.

Lasam pe foc pana sosul incepe sa se ingroase. Mai ajustam gustul cu sare si piper, daca mai este nevoie. Adaugam mararul tocat fin si... gata!

Ciulamaua de ciuperci si smantana se serveste cu mamaliguta calda!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu