marți, 1 noiembrie 2016

Hamburger de strut



Prin amabilitatea @BUZZStore Romania si @Gourmet de Strut, am primit spre testare un pachet cu mai multe produse din carne de strut, respectiv  6 hamburgeri, 1 kg gulas de strut si 1 kg carne pentru friptura.
Coletul a fost livrat intr-o cocheta gentura frigorifica, produsele fiind congelate.


Deoarece curiozitatea a fost maxima, primul produs testat a fost hamburgerul, in principiu datorita faptului ca este un preparat care se face in doi timpi si trei miscari. :)

La hamburger am folosit:

  • chifla pentru hamburger 
  • hamburgeri din carne de strut
  • salata verde
  • ceapa 
  • rosii
  • cascaval (optional)
  • sos de maioneza
  • sos tzatziki (optional) 

Am folosit hamburgerii deja formati imediat cum i-am scos din congelator, direct pe gratarul incins uns cu putin ulei.


Am spalat si feliat legumele


Am taiat chiflele [care nu m-au multumit deloc, erau sfaramicioase :( ] si le-am uns cu sos tzatziki


Intre timp am supravegheat si gratarul, intorcand hamburgerii pe o parte si pe cealalta, pentru a se gati uniform.


Carnea de strut se prepara rapid, la temperatura cat mai mare.
Cand hamburgerii au fost patrunsi suficient, am pus peste ei cate putin cascaval, insa nu l-am mai lasat sa se topeasca; imi era teama ca se ard prea tare hamburgerii.


Am scos chiftelele direct in chifle, am adaugat restul ingredientelor si... i-am savurat.




Eram foarte curiosi cu privire la textura si gustul carnii de strut, deoarece era o premiera pentru noi.
Ei bine, pot spune ca are o textura frageda, ca si carnea de pui, insa gustul se aseamana cu carnea de vita. O combinatie fascinanta, unica, ce trebuie incercata!



Am facut 4 hamburgeri, care s-au evaporat imediat tot... "testand". Verdict: foarte bun!
Vom repeta experienta! #buzzgourmetdestrut 

Mai jos va redau detalii cu privire la proprietatile uimitoare ale carnii de strut, preluate direct de pe site-ul producatorului, https://www.struti.ro, loc din care puteti afla multe informatii, dar de unde puteti si comanda produse din carne de strut! - dispun de vouchere cu 15% reducere + transport gratuit! Doritorii ma pot contacta pentru detalii.

"Intr-o lume din ce în ce mai preocupată de calitatea alimentelor, carnea de struţ a devenit parte integrantă a unei diete echilibrate, ce permite gurmanzilor să se bucure de gustul extraordinar al unui file sau a unei fripturi, ştiind totodată că este o alegere sănătoasă. Caracteristicile şi versatilitatea cărnii de struţ o transformă în alegerea ideală pentru oricine doreste să prepare o masă uşoară, bogata din puct de vedere nutritiv şi, in acelasi timp, gustoasa.
Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi. Un studiu recent al USDA a comparat valorile nutritive ale carnii de pui, vita si strut:

100 g de carne cruda
Strut
Vita
Pui
Proteine (g)
21.9
20.0
21.4
Grasimi (g)
1.0
15.6
2.6
Colesterol (mg)
63
86
74
Energie (cal)
114
276
163
Calciu (mg)
5.2
9.0
13.0
Studiul indica foarte clar ca, pe langa celelalte tipuri de carne, carnea de strut este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol. In ultimul timp, odata cu cresterea nivelului de informare a consumatorilor asupra efectelor negative ale unui nivel crescut de colesterol in sange si posibila asociere a acestuia cu cresterea incidentei de infarct miocadic si dificultati cardiovasculare, cererea de carne de strut a inregistrat o crestere pe piata internationala si se preconizeaza ca, in urmatorii ani, carnea de strut poate inlocui treptat celelalte tipuri de carne.
Consumul de carne de strut contribuie la un stil de viata sanatos, fara a face compromisuri la capitolul gust. Faptul că este o carne cu continut scăzut de colagen, o face foarte uşor digerabilă, iar valorile sale nutriţionale o recomandă pentru:
Diabetici si hipertensivi, datorita continutului scazut de sodiu si acontinutului înalt de acizi grasi Omega 3, 6 si 9;
-  Anemici, datorita continutului ridicat de fier;
Copii si femei insarcinate, datorita valorilor crescute de fier si a indicilor generosi de calciu, magneziu si fosfor;
Persoane care doresc sa scada in greutate, datorita continutului scazut de grasimi si a continutului crescut de carnitina, proteina responsabilă pentru metabolizarea intracelulară a grăsimii, transformând-o în energie. "

Un comentariu:

  1. Si noi suntem absolut incantati de acesta carne. Nu am mai gustat inainte produse de strut. E o alternativasanatoasa a carnii de pui.

    RăspundețiȘtergere