marți, 26 iunie 2012

Turnulet cu dovlecei si branza


Un preparat de vara, usor si rapid de realizat.

Avem nevoie de:
dovlecei
branza rasa
ulei pentru prajit
sare, piper
marar

Dovleceii se spala si se taie rondele de aproximativ 1 cm.

Se sareaza, pipereaza si se lasa cam 10 minute, sa aiba timp sa elimine apa.
Intre timp incingem uleiul in tigaie, stergem fiecare feliuta de dovlecel cu un prosop absorbabil de hartie si prajim pe ambele parti, pana se rumenesc bine.



Cand sunt gata, incepem sa montam turnuletele: o felie dovlecel, branza rasa deasupra, marar, iarasi dovlecel, iarasi branza si asa mai departe. Deasupra decorati cu ce aveti prin frigider, la inspiratia fiecaruia.


Se poate servi cu un mujdei zdravan sau cu o salata de rosii si castraveti.

Este o varianta light a dovleceilor pane. Pentru o varianta  super-light, dovleceii se rumenesc pe gratar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu