miercuri, 1 februarie 2012

Fursecuri cu stafide



Avem nevoie de :

2 oua
125g unt (merge si cu margarina, dar personal nu agreez acest produs)
125g zahar
125g faina superioara (tip 000)
125g stafide (fursecurile din poza au cantitate dubla)
esenta de rom

In prima faza spalam strasnic stafidele (eliminam coditele, daca au) si le lasam in putina apa cu esenta de rom (2-3 lingurite) cam 30 de minute.
Untul, care ar trebui sa fie la temperatura camerei, se freaca impreuna cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga ouale, pe rand, apoi faina (putin cernuta, macar printr-o strecuratoare de ceai), iar la final se adaufa stafidele scurse de apa si, daca mai doriti, esenta de rom, vanilie, etc.

Se incinge cuptorul. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga cu lingurita din compozitie, lasand un spatiu de 2-3 cm intre fursecuri, deoarece acestea se vor aplatiza la temperatura inalta.
Fursecurile se coc la foc potrivit si se scot imediat ce incep sa se rumeneasca pe margini, cu ajutorul unui cutit. Este foarte important sa le scoateti acum din cuptor, chiar daca aparent ele nu sunt coapte, imediat ce le scoateti din tava se vor intari.

Din cate am auzit aceste fursecuri sunt si mai bune a doua zi, dar la noi niciodata nu au rezistat mai mult de cateva ore.

Sa aveti pofta!!

Un comentariu:

  1. Daca v-au placut fursecurile, va rog sa le votati la urmatorul link:
    http://www.delimanochefs.ro/reteta/c/17920/recipe_id/9458?ref=17920

    RăspundețiȘtergere