marți, 24 iulie 2012

Rulada cu mere


Pentru o rulada de dimensiunea tavii normale de la cuptor avem nevoie de:
4 oua
4 linguri faina
6 linguri zahar (2 pentru mere si 4 pentru aluat)
1/2 lingurita praf de copt
4 buc mere (de dimensiune medie).

Merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare.

Apoi se scurg bine (le puteti presa cu mana) si se aranjeaza cat se poate de uniform intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt.


Presarati peste mere 2 linguri cu zahar.
In acest moment ar fi bine sa dati drumul la cuptor, sa aiba timp sa se incalzeasca.

Intr-un bol despartim albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma.

Intr-un alt bol mixam si galbenusurile pana devin spuma.

Apoi adaugam 4 linguri de zahar si mixam bine pana compozitia se deschide la culoare.


In acest moment se adauga faina si praful de copt si mixam putin pentru a se omogeniza compozitia.


Peste aceasta compozitie se varsa albusurile batute spuma

Si se incorporeaza atent, cu o lingura, cu o miscare de jos in sus.

Peste merele aflate in tava turnam aceasta compozitie si nivelam cu grija.

Apoi introducem tava in cuptor si coacem cam 15-20 de minute, la temperatura medie. Rulada este coapta cand aluatul de deasupra se rumeneste frumos.
Intre timp pregatim, pe masa, sau orice alta suprafata de lucru, un prosop de bucatarie, pe care asezam o foaie de hartie de copt.
Cand s-a rumenit rulada scoatem tava din cuptor
Si imediat rasturnam rulada pe hartia de copt pregatita pe masa si desprindem usor hartia de copt ce a fost in tava. Partea cu merele trebuie sa ajunga deasupra!
Ne apucam si rulam foaia, ajutandu-ne de hartia de copt pe care am varsat rulada. Sa rulati cat puteti de strans.
Eu am invelit rulada in hartia de copt de pe masa si am lasat-o sa se raceasca.
Cand este rece se taie felii de 1.5 cm, cu mare atentie si neaparat cu un cutit foarte bine ascutit.

Avand in vedere ca este o rulada foarte simpla si cu ingrediente (cat de cat) sanatoase, cred ca se poate da cu incredere si la copii.
Sa aveti inspiratie! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu