marți, 14 februarie 2012

Cornuri pufoase cu gem

Avem nevoie de :
3 oua (2 pentru aluat si 1 pentru uns deasupra)
50g drojdie proaspata (la temperatura camerei)
100g unt
100g zahar + 3 linguri zahar pentru uns deasupra
1 varf de cutit cu sare
200 ml lapte
aproximativ 500 g faina
300g gem amestecat cu 150g nuca / 500g marmelada

Eu am preferat varianta cu marmelada, pentru ca nu imi place sa curga umplutura din cornuri.

In prima faza topim untul la foc mic.

Apoi adaugam 100g de zahar, luam de pe foc si amestecam bine.




Amestecam bine pana la omogenizare


In alt vas se bat 2 oua intregi, drojdia faramitata si sarea.
Amestecam bine cu o lingura sau un tel, sa nu existe cocoloase
Adaugam si amestecul de unt cu zahar

Apoi incorporam laptele

Omogenizam bine si incepem sa adaugam faina, putin cate putin

Pana obtinem un aluat moale, dar care sa nu se lipeasca de maini. Nu mai adaugati faina suplimentar cand obtineti un aluat cu aceasta consistenta

Impartim aluatul in 6 bile aproximativ egale

Intindem intr-o foaie subtire fiecare bila, o taiem in 8 triunghiuri si asezam umplutura
Later edit: daca vreti sa aveti niste cornuri cam de marimea croissanturilor, taiati foaia in 4.

Rulam fiecare corn incepand de la baza triunghiului

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 30-45 minute.

Intre timp incingem cuptorul si cand s-au rotunjit le ungem cu ou batut si le dam la cuptor, la foc potrivit.
Stam prin preajma cuptorului deoarece se coc repede, cam in 10-15 minute. Le scoatem imediat ce s-au rumenit
Imediat ce le-am scos, ungem cornurile cu un amestec din 3 linguri zahar tos si 1 lingura apa. Zaharul trebuie sa fie umed, nu topit.
Rezultatul este suuuuuper!


12 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. numele meu este Gabriel Utan si principala mea calitate (sper ca nu singura ) este ca sunt beneficiarul acestor preparate , tot ce a fost postat reprezinta acel amestec de pricepere ,iubire ,dorinta de a face o surpriza placuta celor dragi si talent... am gustat(devorat) absolut tot sunt bucuros multumit si fericit sunt sotul Anei Maria. Succes si la multi ani puiule

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim frumos Ana pentru surpriza de azi. Am si gustat cornurile cu gem si putem spune ca ne-au placut ;)nu dam doar likeuri virtuale. echipa FBP

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune cornuletele, foarte pufoase, foarte gustoase. Avem de invatat de la tine:)Multumim frumos pentru cornulete si pentru retelele de pe blog. Receptie FBP:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt incantata ca v-au placut! Am sa incerc sa mai postez retete si mi-ar placea sa incercati si voi sa faceti, apoi sa-mi spuneti cum v-au reusit. :)

      Ștergere
  5. Foarte buna reteta si bine explicata pentru o incepatoare ca mine:) Mi-au iesit foarte bune cornurile.Eu stau in Italia si aici nu gasim bunatati din astea asa ca am luat reteta ta si mi-a reusit din prima.Multumesc ptr reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru comentariu! Ma bucur mult ca va plac cornurile si ca v-au reusit din prima! Daca mai incercati si alte retete, va rog sa imi transmiteti cum v-au iesit si daca v-au placut. Transmit salutari calduroase in Italia! :)

      Ștergere
  6. salutare!
    deci mama a facut cornuri dupa reteta ta si au iesit splendide. e o placere sa le privesti numai. multumesc si felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur nespus ca au iesit bune si frumoase! Sper ca a fost o placere sa le si savurati, nu numai sa le priviti! :)

      Ștergere
  7. e o placere si sa le gatesti si sa le papi.receta e super!!!multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu drag! Mă bucur nespus. Mulțumesc pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere